Droplikeur

Vanmiddag stond ik in een oud-Hollands snoepwinkeltje in het ambachtscentrum in Goes. Tussen tal van snoepjes in allerlei potten zag ik ook grote hoeveelheden drop, laurierdrop onder andere. Vrijwel meteen ontbrandde bij mij het gevoel om dit lekkers om te toveren in een likeurtje. In een gezellig gesprek heb ik me laten vertellen over het ontstaan van drop. Nooit geweten dat dat uit zoethout wordt gemaakt:) Met mijn dropjes, inspiratie en goede moed ging ik naar huis..

En hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 70 gr laurierdrop
  • 150 gr suiker
  • 1 el venkelzaad
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 250 ml water
  • 300 ml wodka

Hoe maak je de droplikeur?

Doe de dropjes, het water en de suiker in een pannetje. Zet die op laag vuur en roer steeds, net zo lang tot de dropjes zijn opgelost. Dat kan echt wel driekwartier tot een uur duren. Op het eind, als alles bijna is opgelost doe je het venkelzaad en de rozemarijn erbij, zodat die nog een minuut of tien hun smaak kunnen afgeven. Dan zet je het vuur uit en laat het geheel afkoelen. Als de dropbrei is afgekoeld giet je er de wodka bij. Dan wordt het kiezen; zeven of filteren? Zelf heb ik het gewoon door een zeef laten lopen, maar je houdt wel minuscuul kleine stukjes drop in je drank.. filteren lost dat op:)

De bereidingstijd: ongeveer 1,5 uur + afkoelen.

Heel veel plezier met je eigen droplikeur:)

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑