Paardenbloemsla:)

Zo noem ik het maar. Het is echt een lekkere salade van paardenbloemen! Hij is naar het schijnt alleen in het voorjaar lekker omdat de paardenbloembladeren (die groene bladeren, niet de bloempjes) daarna bitterder worden.

Goed ik zat dus in de tuin, omringd door paardenbloemen, toen me opeens iets bijstond over de eetbaarheid daarvan. Dus druk aan het googlen, blijkt dat ding erg gezond en lekker te zijn, hoogste tijd voor een salade:)

ingrediënten
– ca. 8 jonge paardenbloembladeren

– vier paardenbloemknoppen (dus echt dichte jonge bloemen)

– olijfolie

– zout

– citroensap en citroenzest

– paar viooltjes

– zilveruitjes

– boter

Hoe ga je te werk?

De bladeren en bloemknoppen eerst even wassen en dan een minuut of tien in koud zout water laten weken. De ergste bittere smaak is er dan af. Vervolgens snij je de sla in grove stukken en legt het op een bordje of schaaltje. Daaroverheen sprenkel je olijfolie, citroensap, citroenzest en een beetje zout. Op dat bedje leg je twee zilveruitjes met een mooi viooltje.

Vervolgens zet je een pannetje op waarin je boter smelt. Strooi er wat extra zout in en voeg de bloemknoppen toe. Aroseer de bloempjes met boter en laat ze even op laag vuur sudderen. De knopjes gaan vanzelf open:)

Leg de bloempjes bij de salade en geniet van een lekker hapje!

Zelf vond ik de bloempjes het lekkerst, maar mijn echtgenote de blaadjes, dus dat moet je even uitproberen:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: