Malse varkensfilet met ketjapmarinade

Klinkt wat standaard, die ketjapmarinade,  maar deze is wel de moeite waard!

Welke ingrediënten zijn nodig voor dit recept?

  • 3/4 varkensfilets (ca. 2cm dik)
  • 1 wit uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sambal ketjap
  • 1 tl tamarinde pasta
  • 1 el agave siroop of honing
  • 2 el ketchup
  • 1 el ketjap
  • 2,5 tl chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 tl komijnpoeder

Voor het vlees:

  • Paar el bloem
  • Scheutje olijfolie 

Hak de ui en de knoflook heel fijn. Vervolgens alle andere ingrediënten toevoegen en goed roeren. Dan het vlees even goed door de bloem halen en een koekenpan op het vuur zetten met een scheurje olie. Als de pan goed heet is, de stukken filet aan beide kanten even aanbakken en vervolgens de marinade in de pan doen. Dit geheel laat je een paat minuten op middelhoog vuur staan, terwijl je de filets regelmatig draait. Na een minuut of vijf zijn ze wel gaar, je kunt dat controleren door met een thermometer even in het vlees te prikken. Het vlees moet binnenin rond de 65 graden zijn. 

Dan serveren met wat kiemgroenten en wat heerlijke Twisterfrieten:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: