Homemade kokoslikeur

Zelf heb ik enorm lang gezocht naar een recept voor Malibu. Nergens te vinden.. Een recept voor kokoslikeur? Sporadisch. Er zit dus weinig anders op dan zelf te experimenteren, hier mijn bevindingen tot nu toe..

Wat heb je nodig om dit recept te maken?

  • Een fles witte rum (Captain Morgan bijvoorbeeld)
  • Een kokosnoot
  • 1 cm vanillestokje
  • 350 gr suiker
  • 2 tl amandelextract
  • Ongeveer 200 ml water 
  • Geduld:)

Hoe ga je te werk?

Kijk even welk van de drie bruine stippen op de kokosnoot zacht is, boor daar met een kurkentrekker doorheen, stop er een rietje in en drink het heerlijke kokoswater. Dan wikkel je de kokosnoot in een doek en mept hem (buiten!:)) tegen de muur. Dan pluk je alle kokos uit de kokosnoot, bruine huid mag eraan blijven, en snijd die fijn. Die stop je in een grote, ontsmette, fles samen met het stukje vanillestokje en giet hier de rum overheen. De fles minstens twee weken laten staan en regelmatig schudden. Daarna kun je de rum zeven door een koffiefilter. Vervolgens maak je met suiker en water (de suiker moet net onder staan in je pannetje) een suikersiroopje. Dit laat je afkoelen en giet je bij de rum. Tot slot nog 2 tl amandelexteact, of meer naar smaak en klaar is je eigen heerlijke kokoslikeur! Deze is niet te vergelijkingen, maar naar mijn idee, een stuk sterker dan de gewone Malibu;-)

Geniet ervan:)

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑