Kruidige winterse appellikeur!

Deze is zó lekker! Eigenlijk had ik gewoon wat appels over en ik dacht nou, mooi moment om een likeur te maken:)

Bleken alleen nagenoeg geen recepten van te zijn, dus ik ging aan het experimenteren om zelf een recept te maken..

Wat heb je nodig om dit recept van kruidige appellikeur te maken?

  • 2 appels in grove stukken, met schil
  • Ca. 1  cm vanillestokje
  • Ca 1 cm kaneelstokje (dun kaneelstokje..)
  • Een reepje citroenzest, met dunschiller van een citroen gehaald
  • Drie eetlepels suiker
  • 300-400 ml jenever

Hoe ga je verder te werk?

Pak een grote pot, ontsmet die met soda en kokend water, stop alle ingrediënten erin en vul af met jenever. Dat alles laat je lekker een weekje staan (of iets langer als je wilt:)) en schud je elke dag even. Vervolgens filter je alles door een koffiefilter en klaar is je zelfgemaakte winterse appellikeur! Zelf heb ik de appels nog even geperst door ze in een theedoek te draaien, maar dan wordt je likeur wel iets troebeler. Je moet ze vervolgens echt nog even door een koffiefilter halen, anders blijft er gist over in de fles.. Kijk maar wat zwaarder weegt, meer likeur of minder werk.. 😉

Wel weer even in een ontsmette fles stoppen natuurlijk. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: