Super malse kipsaté

Een heerlijk malse kipsaté voor bij de pindasaus die ook op deze blog staat!

Ingrediënten om het recept van deze malse kipsaté te maken:

  • 2 kipfilets
  • 2 a 3 eetlepels bloem
  • Stukje gember van 2 bij 2 cm ongeveer
  • 1 rood uitje
  • 2 el sambal ketjap
  • 3 el ketjap
  • Handje pinda’s
  • Beetje wokolie/olijfolie

Hoe ga je te werk?

Snij de ui in ringen en de gember in kleine stukjes. Was de kipfilets en dep ze droog met keukenpapier. Snij ze in stukken van 2 bij 2 cm ongeveer en bestrooi ze met bloem. Zorg dat alle stukken goed onder de bloem zitten. Vervolgens een lekkere grote pan op de wok, olie goed warm laten worden en de kip bakken tot ze aan alle kanten gekleurd is. Dan de ui en gember erbij, even laten meebakken en dan het vuur lager zetten. Tot slot de sambal ketjap, ketjap en pinda’s toevoegen, even meebakken en klaar is je verrukkelijke kipsaté.

Serveren met de satésaus van deze site en een lekkere portie frites met mayonaise bijvoorbeeld:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: